Teräsmies – Vaikeuksien kautta voittoon

Maailman tunnetuin supersankari ja genrensä lyömätön ikoni: Teräsmies. Teräsmies on alun perin DC Comicsin supersankarihahmo, joka tunnetaan myös englanninkielisellä alkuperäisnimellään Superman. Teräsmiehen huikeista seikkailuista voi lukea hahmon nimikkolehdistä. Hahmon loi Joe Shuster ja Jerry Siegel, ja ensimmäinen seikkailu julkaistiin kesäkuussa vuonna 1938. Teräsmiehen menestystä sarjakuvissa pidetään myös supersankarisarjakuvien kultakauden alkuna, ja Teräsmies myös vaikutti positiivisesti kyseisen genren syntyyn ylipäätään. Erilaisten sarjakuvien ja elokuvien lisäksi Teräsmiehestä on tehty myös tv-sarjoja, radiokuunnelmia sekä kasinopelejä, ja sen tavaramerkki oheistuotteineen tuntuu kasvavan vuosi vuodelta suuremmaksi. Teräsmiehen seikkailuista voi lukea edelleen joka kuukausi ilmestyvistä sarjakuvista, ja viime vuosina hän on tähdittänyt myös valkokangasta varsin merkittävästi – päästyään viimein yli 11 vuoden epäonnen elokuvatuotannoissaan.

1940-luvulta Warner Brosin käsiin

Teräsmies-elokuvat ovat viihdyttäneet katsojiaan aina 1940-luvulta saakka, jolloin ensimmäiset Teräsmies-lyhytelokuvat ilmestyivät. Ensimmäistä kokopitkää elokuvaa saatiin kuitenkin odottaa aina vuoteen 1951 saakka, jolloin George Reevesin tähdittämä Teräsmies-elokuva julkaistiin. Tämän jälkeen hahmon elokuvaoikeudet siirtyivät Ilya ja Alexander Salkindille, jotka alkoivat työstämään kahta eri Teräsmies-elokuvaa. Näiden elokuvien käsikirjoituksia työstettiin pitkään, ja lopulta ohjaajan pestiin palkattiin Richard Donner. Donner ehti kuitenkin ohjata vain ensimmäisen kahdesta elokuvasta, sillä Salkindit erottivat hänet pian ensimmäisen elokuvan ensi-illan jälkeen, ja toisen elokuvan ohjasi loppuun Richard Lester, joka päätyi ohjaamaan myös Teräsmies III -elokuvan vuonna 1983. Salkindit myivät elokuvien oikeudet Cannon Filmsille, joka tuotti kaksi uutta Teräsmies-elokuvaa ennen kuin oikeudet myytiin edelleen Warner Brosille vuonna 1993.

Vuosien odotus ja vaikeuksien kautta voittoon

Warner Brosin käsissä Teräsmies ei päässyt kunnolla lentämään ensimmäiseen 11 vuoteen, sillä suunniteltuja elokuvia peruttiin paljon. Vuonna 2004 tuulet kuitenkin kääntyivät ja Warner Bros palkkasi Bryan Singerin työskentelemään Superman Returns -elokuvan parissa, mikä ilmestyikin odotetusti vuonna 2006. Elokuva ei kuitenkaan menestynyt Warner Brosin odottamalla tavalla, ja sen jatko-osa jouduttiin jälleen kerran perumaan. Seuraavan kerran Teräsmies nähtiin valkokankaalla vuonna 2013, jolloin Zack Snyderin ohjaama Man of Steel pääsi teatterilevitykseen menestyen siinä määrin, että Teräsmies palasi valkokankaalle yhdessä Batmanin kanssa vuonna 2016. Näiden elokuvien myötä Teräsmies on valloittanut kokonaan uuden sukupolven. Teräsmiehen seikkailuihin pääset mukaan myös Videoslots-sivuston jännittävässä kolikkopelissä. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja.

Comments Off on Teräsmies – Vaikeuksien kautta voittoon

Filed under Blogi