Suurimmat filmifestivaalit

red-carpet-at-cannes-film-festival

Filmifestivaalit juhlistavat elokuvataidetta esittäen elokuvia ympäri maailman ja usein kuitenkin tiettyihin genreihin keskittyen. Filmifestivaalista riippuen tarjolla on taide- ja indie-elokuvia, animaatioelokuvia, pohjoismaisia elokuvia, dokumentteja ja jopa lasten elokuvia. Filmifestivaalit myös täydentävät paikallista elokuvatarjontaa tarjoten kulttuurin- ja elokuvien ystäville mahdollisuuden nähdä elokuvia, joita ei muuten esitetä maan teattereissa.

Sundance Film Festival

Yhdysvaltojen arvostetuin elokuvafestivaali, Sundance, järjestetään vuosittain Utahin Park Cityssä. Sundance keskittyy esittämään nuorten ja lahjakkaiden ohjaajien elokuvia. Ohjaajien, joita suuri yleisö ei vielä tunne. Yhdysvaltalaisten elokuvien lisäksi festivaaleilla nähdään myös suuri määrä kansainvälisiä julkaisuja. Sundance festivaaleilla palkitaan vuoden paras draama- ja dokumenttielokuva. Festivaalien aikana esitetään normaalisti noin 120 elokuvaa.

Cannes Film Festival

Ranskan Cannesin filmifestivaali on yksi Euroopan suurimmista ja myös ympäri maailman korkealle arvostettu filmifestivaali. Jo yli 60 vuoden ajan maailman parhaat ohjaajat ovat kilpailleet siitä, kuka heistä onnistuu saamaan oman elokuvansa esitettäväksi Cannesissa. Elokuvajuhlista ei puutu ainakaan glamouria, sillä juhlien vuosittaisen budjetin arvioidaan kohoavan kymmeniin miljooniin euroihin pukuloistosta puhumattakaan.

International Documentary Film Festival Amsterdam

Amsterdamin IDFA-festivaali on yksi maailman suurimpia dokumenttielokuvien filmifestivaaleja. Usein parhaat dokumentit saavat ensinäytöksensä IDFA-festivaaleilla, jonka jälkeen näistä suosituimmat esitellään myös suurten festivaalien, kuten Sundancen, yhteydessä. Upean Amsterdamin keskustassa järjestettävä festivaali kerää vuosittain reilut 120 000 kävijää ja dokumenttielokuvia festivaaleilla esitetään yli 200, joten kyse on siis todellakin maailmanluokan elokuvajuhlasta.

Comments Off on Suurimmat filmifestivaalit

Filed under Blogi