Skandinavian filmifestivaalit

sh_movie_film_cinema

Skandinaaviset elokuvat erottuvat selkeästi tyyliltään ja tunnelmaltaan muun maailman tarjonnasta, erityisesti mitä tulee suuren budjetin Hollywood-elokuviin. Skandinaaviset elokuvat ovat maanläheisempiä, realistisempia ja usein elokuvat sisältävät mustaa huumoria, joka ei välttämättä avaudu ihmisille Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa on vahva elokuvateollisuus ja myös useita, vuosittain järjestettäviä filmifestivaaleja.

Göteborg Film Festival

Göteborgin filmifestivaali on yksi Pohjoismaiden suurimpia. Festivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1979, kerää vuosittain jopa 30,000 vierailijaa. 2016 festivaali tarjoilee elokuvan ystäville 450 elokuvaa 84 maasta. Elokuvien lisäksi, festivaalit tarjoavat vierailleen paljon myös muuta ohjelmaa, liittyen musiikkiin ja taiteeseen. Erilaisia seminaareja järjestetään 40 kappaletta. Filmifanit ympäri maailman saapuvat Göteborgiin vuosittain nauttimaan elokuvakulttuurista.

Stockholm Film Festival

Tukholman filmifestivaali juhlisti vuonna 2014 25-vuotispäiväänsä, tarjoten yli 200 elokuvaa yli 60 maasta. Vieraita festivaali keräsi hurjat 140,000 ympäri maailman. 2014 festivaali keskittyi juhlistamaan naisnäyttelijöitä- sekä ohjaajia, ja yksi festivaalin vieraista oli Kill Bill elokuvien tähti Uma Thurman, joka myös voitti palkinnon festivaaleilla.

Fredrikstad Animation Festival

Norjalainen Fredrikstad Animation Festival on Pohjoismaiden suurin ja vanhin animaatioelokuviin keskittyvä festivaali. Norjan Oslossa 1994 ensimmäisen kerran järjestetty festivaali järjestetään nykyisin vuosittain Fredrikstadissa. Festivaalin erikoisuus on lyhyt animaatioelokuvien kilpailu, jossa paras lyhyt animaatioelokuva palkitaan kultaisella Gunnar patsaalla. Animaatioelokuvien parissa työskenteleville kyseessä on yksi arvostetuimmista filmifestivaaleista Pohjoismaissa ja palkinnon voittaminen on suuri kunnia.

 

Comments Off on Skandinavian filmifestivaalit

Filed under Blogi