Pohjoismaiden musiikkifestivaalit

roskilde

Vaikka Suomi tarjoaakin varsin kattavan tarjonnan mitä tulee musiikkifestivaaleihin, on kuitenkin myös virkistävää tutustua välillä muun Euroopan festivaalitarjontaan. Joka maa tarjoaa erilaisen festivaalikokemuksen – eroa on tunnelmassa ja paikallisessa kulttuurissa. Musiikkitarjontaa unohtamatta, vaikka festivaalien suuremmat kansainväliset esiintyjät voikin nähdä maassa kuin maassa, kuulee festivaaleilla aina myös paljon paikallista musiikkia.

Roskilde

Roskilde on yksi Euroopan suurimmista, ja myös kansainvälisesti tunnetuimmista, festivaaleista. Festivaali kerää vuosittain hurjat 130,000 kävijää. Pienessä Tanskan Roskildessa järjestettävä festivaali järjestetään vuosittain, ja on järjestetty aina vuodesta 1971 lähtien. Festivaali on suosittu myös suomalaisten musiikkifanien keskuudessa. Festivaaleille on mahdollista ostaa paketteja, jotka lippujen lisäksi sisältävät myös majoituksen. Tänä vuonna festivaaleilla nähdään pitkä lista huippuesiintyjiä, mukaan lukien legendaarinen Red Hot Chili Peppers, New Order, PJ Harvey ja Wiz Khalifa.

Bergenfest

Norjan Bergen isännöi vuosittain järjestettävää Bergenfest musiikkifestivaalia, joka tunnetaan sen poikkeuksellisen laajasta musiikkitarjonnasta. Festivaaleilla on mahdollisuus nauttia bluesista, hip hopista, rockista, sekä RnB- ja kansanmusiikista. Tarjontaa siis riittää ja festivaali on voittanut myös useita kansainvälisiä palkintoja, sillä onhan kyse yhdestä Pohjoismaiden suosituimmista musiikkifestivaaleista. Bergenfestissä on vuosien varrella nähty mm. Iggy & Stooges, Lou Reed, Roger Waters, Pet Shop Boys. Mukana on ollut siis useita maailman arvostetuimpia esiintyjiä, ja myös vuoden 2016 kattaus on vakuuttava. Tänä vuonna lavoille nousevat Blondie, Sam Smith, Robert Plant ja alt-J, vain muutamia mainitaksemme.

 

Comments Off on Pohjoismaiden musiikkifestivaalit

Filed under Blogi