Parhaat elokuvamusikaalit

Elokuvamusikaalit ovat elokuvien tyyppi, jossa musiikki on tärkeässä roolissa kuljettaen elokuvan tarinaa eteenpäin. Elokuvamusikaalit ovat myös oma genrensä palkintogaaloissa, usein kilpaillen komediaelokuvien kanssa samassa kategoriassa. Elokuvamusikaalit perinteisesti perustuvat teatterimusikaaleihin, ja suosituimpia elokuvamusikaaleja ovat mm. Blues Brothers, The Rocky Horror Picture Show, Mamma Mia! ja Sound of Music.

Blues Brothers


Yhtä kaikkien aikojen parasta elokuvamusikaalia, monien mielestä myös parasta elokuvaa, tähdittävät Dan Aykroyd ja jo edesmennyt John Belushi. Kuuluisan sketsishow’n Saturday Night Liven sketseissä aloittaneen parivaljakon yhteinen kemia oli niin vahva, että Blues Brothers hahmojen varaan päätettiin rakentaa täyspitkä elokuva. Elokuva kertoo Jake ja Elwood Bluesin tarinan, jossa veljekset yrittävät kerätä kasaan tarpeeksi rahaa pelastaakseen katolisen lastenkodin, jossa he myös kasvoivat. Kulttimaineen saavuttanut elokuva on täynnä maailman suurimpia bluesmuusikoita ja legendaarisia kohtauksia.

Rocky Horror Show Picture

Myös kulttiaseman saavuttanut Rocky Horror Show Picture on musikaalielokuva, joka ilmestyessään sai varsin ristiriitaisen vastaanoton. Elokuva saavutti klassikon statuksen vasta myöhemmin ja sitä pidetään yhä yhtenä parhaimmista elokuvamusikaaleista. Jim Sharmanin ohjaamaa kauhuteemaista elokuvaa tähdittävät Susan Sarandon ja Tim Curry.

Mamma Mia!

2008 ensi-iltaan tullut Mamma Mia! pohjautuu samaa nimeä kantavaan Broadway-musikaaliin. Elokuvasta ei puutu nimekkäitä tähtiä, sillä musikaalin päärooleissa nähdään Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried ja Julie Waters. Elokuva oli jättimenestys, nousten nopeasti Britannian tuottoisommaksi elokuvaksi.

Comments Off on Parhaat elokuvamusikaalit

Filed under Blogi