Näyttelijälegendat

Hollywoodissa on vuosikymmenien varrella nähty niin monia mestarillisia näyttelijäsuorituksia, että niiden kaikkien listaaminen on mahdotonta. Sama pätee näyttelijöihin ja lisäksi, kyse on myös mielipiteistä. Kuitenkin, on kourallinen legendaarisia näyttelijöitä, joiden asemaa legendojen joukossa varmasti kukaan ei kyseenalaista.

Robert De Niro

Yhä urallaan aktiivinen De Niro on 1945 New Yorkissa syntynyt yhdysvaltalainen näyttelijä. Näyttelijänuran ohella mies on myös ohjannut ja tuottanut elokuvia. De Niro tunnetaan erityisesti yhteistyöstään ohjaaja Martin Scorsesen kanssa, sillä De Niro on näytellyt Scorsesen klassikoissa kuten, Taksikuski, Sudenpesä, Kuin raivo härkä, Mafiaveljet, Casino ja Cape Fear. Jo tämä lista riittää vakiinnuttamaan De Niron paikan yhtenä kaikkien aikojen parhaimpina näyttelijöinä.

Jack Nicholson

Kolmesti kullankiiltävän Oscarin voittanut Jack Nicholson on ollut monessa mukana pitkän näyttelijäuransa aikana. Mies on erikoistunut näyttelemään aggressiivisia antisankareita ja näistä rooleista hänet parhaiten tunnetaankin: Yksi lensi yli käenpesän, Hohto, Batman, Elämä on ihanaa, Chinatown… Listaa voisi jatkaa pitkäänkin mutta kyseessä on ehdottomasti yksi alansa parhaista.

Christopher Walken

Rooleissaan aina hieman hermostuneen oloinen Christopher Walken on yksi Hollywoodin arvostetuimmista näyttelijöistä. Walken voitti Oscarin roolistaan Kauriinmetsästäjässä vuonna 1978 ja mies onkin parhaimmillaan rooleissa, joissa hän esittää hieman epävakaata hahmoa. Yhdysvaltojen Queensissa siirtolaisperheeseen syntynyt Walken on ollut läpi uransa varsin aktiivinen näyttelijä, eikä mies ole myöskään nirso rooliensa suhteen. Walken on ottanut osaa monenlaisiin projekteihin, mutta silti kyseessä on yksi kaikkien aikojen karismaattisimmista näyttelijöistä.

Comments Off on Näyttelijälegendat

Filed under Blogi