Musiikin suoratoisto

Beautiful woman enjoying her music

Kaukana ovat ajat, jolloin musiikkia ostettiin pääosin fyysisessä muodossa – ensin LP levyinä ja kasetteina, myöhemmin cd-levyinä. Nykyisin suurin osa musiikista joko ladataan verkkokaupoista tai suoratoistetaan internetin suoratoistopalveluista. Itse asiassa, musiikin suhteen digitalisaatio on edennyt jo niin pitkälle, että harvoin enää ostetaan edes kokonaisia albumeita. Suuri osa ihmisistä ostaa vain artistien suosituimmat kappaleet, sillä kappaleita on mahdollista ostaa myös yksittäisinä.

Spotify

Ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify mahdollistaa musiikin kuuntelun suoratoistona internetistä. Musiikkia voi kuunnella ilmaiseksi tai kuukausimaksua vastaan. Ilmaiseksi kuunnellessa joutuu sietämään aika ajoin toistuvia mainoksia, eikä saa käyttöönsä kaikkia palvelun ominaisuuksia, kuten musiikin offline-toistoa. Kuukausimaksu on varsin kohtuullinen, noin 10 euroa, joten Spotifysta on tullut jättimäinen menestys. Maksavia asiakkaita Spotifyllä oli vuonna 2014 jo yli 10 miljoonaa. Spotify on saatavilla tietokoneen lisäksi myös älypuhelimille, taulutietokoneille sekä pelikonsoleille.

YouTube

Vaikka YouTube onkin paljon enemmän kuin musiikin suoratoistopalvelu, on se silti ylivoimaisesti suosituin tapa kuunnella musiikkia internetistä. Täysin ilmainen YouTube on erikoistunut tarjoamaan käyttäjille alustan, johon ihmiset voivat vapaasti ladata videoitaan. YouTuben suosio on jotain käsittämätöntä, ja palveluun ladataan videoita 100 tunnin edestä joka minuutti! Päivittäin palvelusta toistetaan miljardeja videoita, ja kyseessä on esimerkiksi Suomen suosituin internetsivusto. YouTube tarjoaa helpon tavan kuunnella musiikkia. Lisäksi palveluun voi myös luoda omia soittolistoja ja toistaa muiden käyttäjien luomia listoja.

Comments Off on Musiikin suoratoisto

Filed under Blogi