Kesän 2016 musiikkifestivaalit

Festival

Jos jokin asia on Suomessa hyvin edustettuna, niin musiikkifestivaalit. Tarjontaa riittää, kymmenistä festivaaleista löytää omansa, kuunteli sitten rockia, jazzia, bluesia tai heavy-metallia. Suomalaiset festivaalit ovat suosittuja myös kansainvälisesti ja monet festivaalivieraista saapuvat nauttimaan Suomen kesästä ja musiikkitarjonnasta myös ulkomailta saakka.

Ruickrock

Turun Ruisrock on yksi Suomen suurimpia musiikkifestivaaleja. Ruissalossa vuosittain järjestettävä festivaali tunnetaan näyttävästä kattauksestaan ja Ruisrockissa onkin vuosien varrella nähty rockin jättiläisiä, kuten Metallica, Ramnstein, U2 ja Red Hot Chili Peppers.

Tänä vuonna, kolmen festivaalipäivän aikana lavalle astelee elävä legenda, yhdysvaltalainen Patti Smith. Runoutta ja rockmusiikkia yhdistelevän Patti Smithin ensimmäinen albumi julkaistiin jo vuonna 1975.
Suomalaisista yhtyeistä lavalle nousevat fanien suosikit Apulanta, Apocalyptica ja rap-kansaa viihdyttää Atomirotta.

Pori Jazz

Vuosittain yli 150,000 kävijää keräävä Pori Jazz järjestetään tuttuun tapaan Porin Kirjurinluodolla. Kansainvälisen tapahtuman esiintyjät tunnetaan jazz maailman huipulta ja festivaali nauttii suurta suosiota musiikkikansan parissa, kiitos festivaalin ainutlaatuisen tunnelman. Tapahtuma sopii myös lapsiperheille, sillä Porin Jazzien yhteydessä järjestetään myös lapsille tarkoitettu, erillinen musiikkifestivaali Pori Jazz Kids Festival.

Flow Festival

Helsingin Suvilahden Flow musiikkifestivaali kattaa monipuolisesti useita musiikkigenrejä, indierockiin ja maailmanmusiikkiin keskittyen. Tarjolla on myös paljon erilaista kaupunkikulttuuria ja visuaalista taidetta. Festivaali on saavuttanut suuren suosion, suhteellisen lyhyessä ajassa, voittaen mm. vuoden festivaali palkinnon neljä kertaa arvostetussa Musiikki & Media Awards gaalassa.

 

Comments Off on Kesän 2016 musiikkifestivaalit

Filed under Blogi