Hollywoodin naisnäyttelijät

Onneksi ajat, jolloin elokuvan tähtenä toimiminen oli miesten yksinoikeus, naisten saadessa lähinnä pienempiä sivuosia, ovat kaukaista historiaa. Monet kaikkien aikojen parhaista näyttelijäsuorituksista ovat naisten käsialaa ja kun katsotaan tämän hetken suosituimpia näyttelijöitä, sukupuolijakauma on hyvin tasainen, ellei jopa naispainotteinen.

Meryl Streep

Vuonna 1949 Yhdysvaltojen New Jerseyssä syntynyt Meryl Streep on voittanut uransa aikana kolme Oscaria, kaksi Emmyä, kaksi Baftaa ja on myös palkittu Cannesin elokuvajuhlien palkinnolla. Meryl Streep tunnetaan erityisesti rooleistaan elokuvissa Paholainen pukeutuu Pradaan, Mamma Mia!, Kauriinmetsästäjä ja vuonna 2011 julkaistusta Rautarouvasta, jossa Meryl Streep esitti itse Margaret Thatcheria elokuvan pääroolissa.

Kate Winslet

Isobritannialainen Kate Winsletistä ensimmäisenä tulee mieleen massiivisen budjetin elokuva, Titanic. Winsletin ja DiCaprion rakkaustarina sai traagisen lopun Titanic aluksen törmätessä jäävuoreen. Elokuva, joka ilmestymisensä jälkeen oli pitkään kaikkien aikojen menestynein. Winsletin ura kuitenkin vasta alkoi Titanicista. Tämän jälkeen lahjakas englantilainen on näytellyt mm. elokuvissa Tahraton mieli, Finding Neverland ja Revolutionary Road.

Natalie Portman

Nuorempaa näyttelijäsukupolvea edustava Natalie Portman on vuonna 1981 syntynyt israelilais-yhdysvaltalainen näyttelijä. Nuoresta iästään huolimatta Portman on ehtinyt urallaan voittaa jo Oscar-, Golden Globe-, Bafta- ja SAG-palkinnot. Portman aloitti uransa jo varsin nuorena näytellen ainoastaan 12 vuoden iässä Luc Bessonin klassikossa, Leonissa. Tämän lisäksi Portman tunnetaan rooleistaan elokuvissa Black Swan, Tähtien Sota ja V niin kuin verikosto.

Comments Off on Hollywoodin naisnäyttelijät

Filed under Blogi