Euroopan musiikkifestivaalit

festival_night_370795448

2016 kesä vaikuttaa hyvin lupaavalta musiikin ystäville, eikä pelkästään kelien suhteen, vaan myös musiikkitarjonnan. Ympäri Eurooppaa on tarjolla kymmeniä eri festivaaleja, kattaen alleen kaikki suosituimmat musiikin genret. Pohjoismaiden lisäksi suosittuja festivaaleja löytää Ranskasta, Tšekistä, Espanjasta, Saksasta, sekä Portugalista. Festivaalimatkailu on loistava tapa yhdistää kaksi ihmisten suosikkiasiaa – musiikki ja matkustaminen.

Super Bock Super Rock

Hieman erikoisemmalla nimellä varustettu Super Bock Super Rock on Portugalin Lissabonissa järjestettävä rock-festivaali. Festivaali on erikoistunut vaihtoehtorockiin ja tarjolla on suuri kattaus elektronista- ja indierockia. Lissabon on poikkeuksellisen kaunis satamakaupunki, jonka hintataso on varsin alhainen, joten nyt on erinomainen tilaisuus tutustua Lissabonin kaupunkiin ja samalla nauttia vaihtoehtorockista näillä kolme päivää kestävillä festivaaleilla.

Paris Jazz Festival

Pariisin Jazz festivaali järjestetään Pariisin kasvitieteellisessä puutarhassa, joten on hyvin vaikea keksiä kauniimpaa miljöötä musiikkifestivaalille. Keskustan alueella järjestettävä festivaali on kävelyetäisyyden päässä Pariisin suosituimmista nähtävyyksistä. Lähettyviltä on myös helppo löytää hotellimajoitus, joten siirtyminen festivaalialueelle onnistuu kävellen. Festivaali järjestetään kesä- ja heinäkuun ajan jokaisena viikonloppuna, ja jazzin lisäksi edustettuina ovat funk ja RnB genret.

Rock for People

Tšekin Hradec Kraloven vanhalla lentokentällä järjestettävä Rock for People on erikoinen tapahtuma, jo tapahtumapaikan takia. Vanhalle lentokentälle kokoontuu vuosittain 30,000 musiikkifania, nauttimaan rock-musiikin suurimmista nimistä. Tänä vuonna festivaaleilla nähdään rockin jättiläiset, kuten Offspring, Massive Attack ja Five Finger Death Punch.

 

Comments Off on Euroopan musiikkifestivaalit

Filed under Blogi