2016 filmifestivaalit

cannes filmfestival film

Varsinkin indie-elokuvien ystävien vuoden kohokohtia ovat filmifestivaalit, joihin osallistuakseen ei tarvitse matkustaa Yhdysvaltoihin saakka, sillä arvostettuja filmifestivaaleja järjestetään myös Suomessa. Filmifestivaalit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden elokuvien ystäville löytää elokuvia, joita ei välttämättä juuri markkinoida tai edes esitetä Suomen teattereissa. Yleensä teattereissa hallitsevat suuren budjetin Hollywood-tuotokset, jotka saavat myös eniten näkyvyyttä mediassa. Siten varsinkin eurooppalaiset elokuvat helposti jäävät näiden jättien jalkoihin.

Cannes

2016 vuonna Cannes filmifestivaali järjestetään jo 69 kerran, ja tämän vuoden festivaalit juontaa ranskalainen näyttelijätär, Laurent Lafitte. Festivaalien tämän vuoden odotetuin elokuva on legendaarisen ohjaajan Woody Allenin Cafe Society. Myös suomalaiset ovat menestyneet Ranskan Cannesissa, erityisesti Aki Kaurismäki, joka on ranskalaisten rakastama ohjaaja ja persoona.

Sodankylän filmifestivaali

Yksi ainutlaatuisimmista filmifestivaaleista järjestetään vuosittain Suomen Sodankylässä. Suomalaiset ohjaajaveljekset, Aki ja Mika Kaurismäki, ovat festivaalin perustajajäseniä ja festivaali tunnetaan elokuvatarjonnan lisäksi myös eksoottisesta tapahtumapaikastaan. Festivaalit nimittäin järjestetään aikana, jolloin Lapissa vallitsee yötön yö. Se, että aurinko ei laske ollenkaan on hurja kokemus ulkomailta saapuville vieraille ja sopii loistavasti elokuvajuhlien yhteyteen. Festivaaleilla esitetään kotimaisten, sekä ulkomaalaisten, huippusuosittujen ohjaajien elokuvia.

ÉCU

ÉCU, The European Independent Film Festival, on indie-elokuville pyhitetty Ranskan Pariisissa vuosittain järjestettävä filmifestivaali. Indie-elokuvalla tarkoitetaan pienen budjetin elokuvaa, jonka on tuottanut pieni elokuvastudio. Kyse on siis vähemmän kaupallisista ja ehdottomasti tutustumisen arvoisisista elokuvista.

Comments Off on 2016 filmifestivaalit

Filed under Blogi